Lák na okurky

Pokud hledáte vyzkoušený a chutný lák na okurky, pak určitě zkuste tento a udělejte si zásoby skvělých kyselých okurek. Potřebný čas je cca 60 minut (cca 15 sklenic 0,7 l).

Ingredinece

  • 3 l vody
  • 750 ml octa
  • 120 g soli
  • 300 g cukru
  • 4 lžičky hořčičného semínka
  • 20 kuliček pepře
  • 20 kuliček nového koření
  • 5 hřebíčků
  • 5 bobkových listů

Jak se dělá lák na okurky?

Do dostatečně velkého hrnce přidáme vodu, ocet a přisypeme všechny ostatní ingredience.

Přivedeme k varu a pak vaříme 15 minut.

Nakládané kyselé okurky zavařujeme ve sklenicích na 90 °C 10 – 15 minut.

Napsat komentář