Hrníčková bábovka

Vynikající hrníčková bábovka, která je hezky nadýchaná a zvládne ji každý. Není se čemu divit, že jsou hrnkové recepty tak oblíbené, když nám šetří čas a jsou pohodlnější. Potřebný čas je cca 60 minut (1 bábovka).

Ingredience na hrníčkovou bábovku

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku másla
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 špetka soli

Jak se dělá jednoduchá hrnková bábovka?

Použijeme hrnek, který má zhruba 250 ml.

Z bílků, špetky soli a jednou polovinou hrnku cukru ušleháme tuhý sníh.

Změklé máslo utřeme s druhou polovinou hrnku cukru do hladké pěny, přidáme žloutky a zašleháme trochu mouky (od oka 2 lžíce) a mléko.

Zbývající mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a vmícháme do připravené máslové směsi. Na závěr už jen lehce vmícháme ušlehaný sníh.

Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní připravené těsto. Dáme péct na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Fotky bábovek

Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka

Napsat komentář