Vynikající hrníčková bábovka, která je hezky nadýchaná a zvládne ji každý. Není se čemu divit, že jsou hrnkové recepty tak oblíbené, když nám šetří čas a jsou pohodlnější. Potřebný čas je cca 60 minut (1 bábovka).
Ingredience na hrníčkovou bábovku
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1/2 hrnku másla
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíce kakaa
- 1 špetka soli
Jak se dělá jednoduchá hrnková bábovka?
Použijeme hrnek, který má zhruba 250 ml.
Z bílků, špetky soli a jednou polovinou hrnku cukru ušleháme tuhý sníh.
Změklé máslo utřeme s druhou polovinou hrnku cukru do hladké pěny, přidáme žloutky a zašleháme trochu mouky (od oka 2 lžíce) a mléko.
Zbývající mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a vmícháme do připravené máslové směsi. Na závěr už jen lehce vmícháme ušlehaný sníh.
Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní připravené těsto. Dáme péct na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C.