Banánová bábovka

Skvělá banánová bábovka se zakysanou smetanou, do které můžeme přidat ještě ořechy. Pokud máte po ruce hodně zralé banány, je to skvělý způsob, jak je zužitkovat. Potřebný čas je cca 60 minut (1 bábovka).

Ingredience na banánovou bábovku

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 220 g másla
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 4 zralé banány
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů (nepovinné)

Jak se dělá bábovka se zralými banány?

V míse vyšleháme změklé máslo s oběma cukry a přidáme vejce.

Zralé oloupané banány rozmačkáme nebo rozmixujeme a vmícháme do směsi v míse.

Následně přidáme zakysanou smetanu, promícháme a na závěr vmíchejte sypkou směs mouky smíchané s práškem do pečiva a jedlou sodou. Podle chuti pak ještě nasekané vlašské ořechy, nebo třeba rozinky, ale není to nutné.

Formu na bábovku vymažeme například máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto a dáme péct zhruba na 40 minut do trouby předehřáté na 170 °C.

Fotky bábovek

Banánová bábovka
Banánová bábovka
Banánová bábovka
Banánová bábovka
Banánová bábovka
Banánová bábovka

Napsat komentář