Tvarohová bábovka

Tato vláčná tvarohová bábovka je podle mě ta nejlepší z babiččina zápisníku. V podstatě jde o základní recept a pokud použijete kvalitní ingredience, pak tuto vláčnou bábovku žádná jiná nepřekoná. Potřebný čas je cca 65 minut (1 bábovka).

Ingredience na tvarohovou bábovku

  • 250 g tvarohu (ve stříbře nebo z vaničky)
  • 250 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru
  • 100 g másla
  • 100 ml oleje
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 citronu

Jak se dělá bábovka s tvarohem?

Máslo utřeme s tvarohem, cukrem, přidáme olej a zašleháme žloutky. Pak postupně přimícháme směs mouky, prášku do pečiva a vanilkového cukru. Na závěr pak ještě šťávu z citronu a umícháme do hladka.

Na závěr si z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta.

Hotové těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme zhruba 50 minut.

Toto je podle mě nejlepší tvarohová bábovka, je vláčná a samozřejmě podle chuti můžeme přidat ještě hrozinky. A kromě šťávy z citronu i nastrouhanou kůru.

Fotky bábovek

Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Napsat komentář