Tato vláčná tvarohová bábovka je podle mě ta nejlepší z babiččina zápisníku. V podstatě jde o základní recept a pokud použijete kvalitní ingredience, pak tuto vláčnou bábovku žádná jiná nepřekoná. Potřebný čas je cca 65 minut (1 bábovka).
Ingredience na tvarohovou bábovku
- 250 g tvarohu (ve stříbře nebo z vaničky)
- 250 g polohrubé mouky
- 180 g cukru
- 100 g másla
- 100 ml oleje
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 citronu
Jak se dělá bábovka s tvarohem?
Máslo utřeme s tvarohem, cukrem, přidáme olej a zašleháme žloutky. Pak postupně přimícháme směs mouky, prášku do pečiva a vanilkového cukru. Na závěr pak ještě šťávu z citronu a umícháme do hladka.
Na závěr si z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta.
Hotové těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme zhruba 50 minut.
Toto je podle mě nejlepší tvarohová bábovka, je vláčná a samozřejmě podle chuti můžeme přidat ještě hrozinky. A kromě šťávy z citronu i nastrouhanou kůru.