Bezlepkové palačinky

Bezlepkové palačinky? Žádný problém – stačí k tomu jáhlová, rýžová, nebo třeba pohanková mouka bez lepku. Tento recept si můžete samozřejmě dál upravit podle sebe a palačinky třeba klidně zapéct s tvarohem. Potřebný čas je cca 40 minut (10 – 12 palačinek).

Ingredience na palačinky bez lepku:

  • 225 g bezlepkové mouky (jáhlová, rýžová nebo pohanková mouka)
  • 1 špetka soli
  • 3 plátky másla
  • 4 čerstvá vejce
  • 500 ml mléka (může být sójové)
  • 150 ml vody

Jak se bezlepkové palačinky dělají?

Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, promícháme a dál přidáme rozpuštěné máslo, rozšlehaná vejce a promícháme. Následně přidáváme za pomalého míchání mléko, a tak připravíme bezlepkové těsto na palačinky.

Pokud by bylo potřeba a těsto bylo hustější, přidáme podle potřeby vodu a těsto dáme na 30 minut odpočinout do chladu.

Rozehřátou pánev potřeme máslem, olejem, nebo trochou sádla a naběračkou naléváme na střed pánve těsto a děláme palačinky do zlatova. Nejprve z jedné strany a když už je těsto udělané, palačinku ještě na chvíli otočíme.

Hotové bezlepkové palačinky skládáme například na talíř a podle svých preferencí je dokončujeme například s nějakou marmeládou.

Fotky palačinek

Bezlepkové palačinky
Bezlepkové palačinky
Bezlepkové palačinky
Bezlepkové palačinky
Bezlepkové palačinky
Bezlepkové palačinky

 

Napsat komentář