Francouzské palačinky

Že by recept z Francie? To popravdě nevím, ale tyto francouzské palačinky jsou jednoduché, skvělé, dělal je snad i Pohlreich a bude se nám hodit palačinkovač. Těchto tenkých palačinek uděláte mnohem víc. Potřebný čas je cca 40 minut (10 – 15 palačinek).

Ingredience na francouzské palačinky

  • 250 ml mléka
  • 250 ml vody
  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce rumu nebo brandy
  • 300 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 1/2 vanilkového lusku, případně 1 vanilkový cukr

Jak se dělají palačinky?

Buď můžeme všechny ingredience smíchat dohromady, aby vzniklo hladké, poměrně řídké těsto, nebo si to míchání trochu rozdělíme.

Do mísy přidáme mléko, vodu a zlehka rozšleháme vejce. Pak přidáme ostatní ingredience s tím, že z poloviny vanilkového lusku vyškrábneme semínka. Místo vanilky můžeme použít vanilkový cukr, extrakt, případně úplně vynechat. Hotové zakryté těsto dáme zhruba na hodinu do chladu.

Rozehřejeme si pánev – já použila pánev na palačinky s nižším okrajem, ale může být i palačinkovač. Na rozehřátou pánev dáme trochu oleje, případně půl lžičky sádla a smažíme tenké palačinky. Těsto naléváme postupně, abychom vyšli akorát do okrajů, ale ne víc.

Francouzské palačinky jsou hotové, když se od pánve „odlepí“. Palačinku ještě otočíme, chvilku uděláme z druhé strany a skládáme je na talíř.

Fotky palačinek

Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky

Napsat komentář