Proč zrovna babiččiny palačinky? Protože tento recept jsem si opsala tak, jak dělá palačinky babička a jsou podle mě nejlepší. Od základního těsta se liší v detailech. Potřebný čas je cca 45 minut (8 palačinek).
Ingredience na babiččiny palačinky:
- 3 domácí vejce
- 500 ml plnotučného čerstvého mléka
- 200 g polohrubé mouky
- 1,5 lžíce cukru krupice nebo moučky
- 1 špetka soli
- 1 vanilkový lusk
Jak se dělají palačinky?
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme mléko a promícháme. Jak se nám vejce rozmíchají, tak přimícháme sypkou směs mouky, cukru, soli a semínka vyškrábnuté z podélně rozříznutého vanilkového lusku. Těsto by nemělo být ani moc husté, ani tekuté.
Umíchané těsto zakryjeme například potravinovou fólií a dáme na hodinu do chladu.
Rozpálíme si pánev, kterou před každou palačinkou lehce potřeme olejem a naléváme na střed těsto. Množství záleží na tom, jak velkou máme pánev a jak velké palačinky chceme. Palačinky děláme dozlatova, dokud není palačinka rovnoměrně hotová a pak ji ještě na chvíli otočíme.
Hotové palačinky od babičky dáváme stranou například na talíř. Další úprava palačinek a jejich dochucení už záleží jen a jen na nás. Skvělá je kombinace nějaké domácí kyselejší marmelády a pocukrovat. Nejlepší palačinky jsou takové, které si uděláte podle svých chutí.
Naprostý souhlas s kvalitními a čerstvými ingrediencemi. Hlavně to jde poznat a to nejen u palačinek, ale ať už se vaří nebo peče cokoliv. Našla jsem vás na https://www.ctidoma.cz/zivotni-styl/k-tem-nejlepsim-palacinkam-vam-staci-jen-malicke-kouzlo-jak-vylepsit-testo-aby-byla a jsem za to moc ráda – díky za inspiraci 🙂
Přesně takto dělám palačinky taky. Akorát někdy nedávám vanilku. Nejlepší palačinky zcela jistě potřebují velká domácí vejce, která naštěstí na vesnici máme.