Nejlepší babiččiny palačinky

Proč zrovna babiččiny palačinky? Protože tento recept jsem si opsala tak, jak dělá palačinky babička a jsou podle mě nejlepší. Od základního těsta se liší v detailech. Potřebný čas je cca 45 minut (8 palačinek).

Ingredience na babiččiny palačinky:

  • 3 domácí vejce
  • 500 ml plnotučného čerstvého mléka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1,5 lžíce cukru krupice nebo moučky
  • 1 špetka soli
  • 1 vanilkový lusk

Jak se dělají palačinky?

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme mléko a promícháme. Jak se nám vejce rozmíchají, tak přimícháme sypkou směs mouky, cukru, soli a semínka vyškrábnuté z podélně rozříznutého vanilkového lusku. Těsto by nemělo být ani moc husté, ani tekuté.

Umíchané těsto zakryjeme například potravinovou fólií a dáme na hodinu do chladu.

Rozpálíme si pánev, kterou před každou palačinkou lehce potřeme olejem a naléváme na střed těsto. Množství záleží na tom, jak velkou máme pánev a jak velké palačinky chceme. Palačinky děláme dozlatova, dokud není palačinka rovnoměrně hotová a pak ji ještě na chvíli otočíme.

Hotové palačinky od babičky dáváme stranou například na talíř. Další úprava palačinek a jejich dochucení už záleží jen a jen na nás. Skvělá je kombinace nějaké domácí kyselejší marmelády a pocukrovat. Nejlepší palačinky jsou takové, které si uděláte podle svých chutí.

Fotky nejlepších babiččiných palačinek

Nejlepší babiččiny palačinky
Nejlepší babiččiny palačinky
Nejlepší babiččiny palačinky
Nejlepší babiččiny palačinky
Nejlepší babiččiny palačinky
Nejlepší babiččiny palačinky
Nejlepší babiččiny palačinky
Nejlepší babiččiny palačinky

2 komentáře u „Nejlepší babiččiny palačinky“

  1. Přesně takto dělám palačinky taky. Akorát někdy nedávám vanilku. Nejlepší palačinky zcela jistě potřebují velká domácí vejce, která naštěstí na vesnici máme.

    Odpovědět

Napsat komentář: Bětka Zrušit odpověď na komentář