Výborné palačinky, se kterými jsem se inspirovala a jak se píše v Kuchařce pro dceru, použila jsem sádlo místo oleje a starou, poctivou pánev po babičce. Potřebný čas je cca 40 minut (8 – 10 palačinek).
Ingredience na palačinky:
- 125 g hladké mouky
- 1 špetka soli
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- sádlo
Jak se dělají palačinky?
V míse smícháme mouku se solí. Vejce rozmícháme v mléku a přiléváme do mísy s moukou. Pomalým šleháním tak vytvoříme těsto na palačinky.
Připravené těsto zakryjeme třeba potravinovou fólií a dáme na hodinu nebo i déle do chladu.
Na rozehřátou pánev dáme 1/2 lžičky sádla a necháme rozpustit. Nalijeme potřebné množství těsta na pánev a děláme palačinky. Těsto by mělo být po celé ploše udělané do zlatova. Následně palačinku otočíme a po chvilce dáme stranou – je hotová.
Hotové palačinky můžeme skládat na talíř na sebe. Jejich finální dokončení, tedy s čím si je dáme, už záleží jen a jen na nás.
Fotky palačinek


