Pohankové palačinky

Vynikající a o něco zdravější pohankové palačinky podle tohoto vyzkoušeného receptu. Pohanka dokáže skvěle nahradit například pšenici a palačinky s pohankovou moukou jsou výborné. Potřebný čas je cca 30 minut (10 – 12 palačinek).

Ingredience na pohankové palačinky

  • 500 ml mléka
  • 1 velké vejce
  • 200 g pohankové hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 vanilkový cukr / 1 lžička cukru
  • olej na smažení

Jak se palačinky z pohanky dělají?

Vejce rozmícháme v mléku a přimícháme všechny sypké ingredience.

Těsto dáme odpočinout do chladu zhruba na 30 minut. Pokud by bylo těsto řídké, přidáme ještě pohankovou mouku podle potřeby.

Rozehřejeme si pánev, lehce vymažeme olejem, případně troškou sádla a smažíme palačinky. Nejprve z jedné strany a když je palačinka udělaná, ještě na chvíli otočíme.

Hotové pohankové palačinky skládáme na talíř a následně dokončujeme podle chuti třeba s džemem.

Fotky palačinek

Pohankové palačinky
Pohankové palačinky
Pohankové palačinky
Pohankové palačinky

Napsat komentář